2017. november 1., szerda

Vásárlás az Esemény után

Hol vásárolsz az Esemény után?
Az Eseményt után hiába próbálsz kártyával vásárolni, a bankzárlat megakadályoz ebben.
Pedig eléggé rászoktam már, ahogy más is. Ami készpénzed van, azt elköltöd majd néhány nap alatt. Vagy Te tudtál félrerakni arra a kb. 2 hétre elegendő pénzt és élelmiszert?
Ha igen, akkor a törpe minoritáshoz tartozol, de kérlek ekkor is gondolj bele :

Hogyan jut a boltokban élelemhez a többi embertársad?

Az emberek meghökkennek, hogy nem működik a bankártya. A boltosok mégjobban, mert ha nem adnak el, nyakukon marad a kenyér, megromlik a tej, a felvágott.
Mivel győzöd meg a boltost, hogy adja neked az áruját hitelbe? Tegyük fel, eljutott hozzájuk egy tájékoztató levél, és már tisztában vannak azzal, hogy ez nem a világ vége, de két hetet akkor is át kell valahogy hidalni. Mégis mireföl adjanak árut hitelbe embereknek? Hogy látják viszont a pénzüket? Mitől fizetnék ki a vásárlók utóbb a hitelbe kapott árut?
Nos, a helyben lakók, a törzs vásárlók eséllyel indulnak a boltos bizalmáért. De mi lesz a többivel?

Megoldások

1. Ha a boltos bizalmat szavaz
Ezesetben is fel kell írnia avásárló személyi adatait, hozzá a vásárlás értékét. Ezt a vevő is aláírja, és ezzel a szerződés megköttetett. Márcsak be kellhajtani a vevőn , ha helyreáll a bankrendszer. A szervezőknek ezért erősen javallott a tájékoztató mellé egy  kis füzetet is beadni a boltokba, amibe vezethetik a hitelbe vásárlásokat. Érdemes néhány oldalt elő rajzolni, hogy ne kelljen sokat gondolkodni rajta.

2. A biztos megoldás
Régen papír alapon utaltunk. Így néz ki, minden bankból lehet ilyet kérni.

Vigyél magaddal a boltba. Vásárlás után töltsd ki, írd alá, hagyd ott. Csak egy bankszámla kivonat kell hozzá, amivel igazolod, hogy a bankszámla szám valóban a tiéd.
A szervezőknek javasolt vinni ilyet is a boltokba, hogy megértsék.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése